divendres, 1 de febrer del 2008

Ja n'hi ha 100 000

Aquest dies que el blog ha anat creixent endavant i endarrere (endavant quant s'hi han inclós les cròniques de les sortides que hem anat fent; endarrere quan s'hi han incorporat cròniques de sortides antigues) he trobat un escrit, del 27 de maig de l'any passat, que informava del projecte de posar el català entre les llengües més actives d'internet, fent servir per aconseguir-ho la inclusió d'articles a la wikipedia (vikipèdia en versió catalana). L'objectiu era arribar als 100 000 articles en la nostra llengua. En aquell moment l'objectiu semblava llunyà, i la modesta aportació des de BTT Girona va ser incloure el terme BTT.
Doncs resulta que la fita s'ha aconseguit, i que la wikipedia (que ja podem anomenar vikipèdia amb propietat) en català ja ha superat els 100 000 articles des del 18 de gener d'enguany. El terme "100 000" ha resultat ser "arrel quadrada", un concepte que, segons el tradicionari popular, potser correspondria més a la llengua alemanya. De totes maneres, l'acceptem com a animal de companyia.
Per celebrar-ho no hi ha res millor que aportar-hi un nou regal, un terme que encara no hi era: el quadern de bitàcola, que els més moderns han reanomenat blog.